NTR
MO
..............................

Dichtbij Nederland

..............................

Elke werkdag 21:00 uur

Radio 5

Archief

Reportages, totaal 1008 resultaten.
VAN: maand/jaar TOT: maand/jaar
29 december 2015

Moslims blikken terug op 2015

Het  jaar 2015  was een bewogen jaar voor veel mensen maar met name voor de  moslims . 2015 gaat de boeken in als het jaar van de aanslagen in Parijs maar ook het jaar waarop miljoenen vluchtelingen op de vlucht zijn geslagen. Verslaggever Emil Andel was op de markt in  Rotterdam  om de meningen te peilen.

28 december 2015

Nieuwsjaar overzicht

2015 is alweer bijna voorbij, het was een heftig jaar met veel ups en downs. Mo Reporter Yahia ging de straat op om te checken wat de mensen het meest is bijgebleven.

25 december 2015

Michael de Werd over Atil Kutoglu

Van muziek maken wij een bruggetje naar de  Modewereld . Want is deze wereld net zo populaire in het Westen als de Arabische muziek? De Turks-Oostenrijkse modeontwerper  Atil Kutoglu  slaat die brug al jaren. Hoewel zijn creaties bij modeshows in de hele wereld getoond worden, is zijn stijl bepaald door de Ottomaanse tradities. Onze correspondent Michael de Werd nam een kijkje bij een mode-kunstenaar die tussen de culturen inzit.

23 december 2015

Bidden op de werkvloer

In de Islam zijn er dagelijks vijf verplichte gebeden. Deze vinden plaats op vaste tijdstippen verdeeld over de dag. Zo kan het dus ook zijn dat dat tijdens kantooruren/schooluren gebeurd. Hoe moet je daar als werkgever en werknemer/student mee omgaan. Mo reporter Yahia ging langs bij een aantal organisaties om te kijken hoe het daar geregeld is.

22 december 2015

Vrijwilligers van Refugees Welcome Amsterdam

Elke avond staan ze bij het centraal station in Amsterdam, de vrijwilligers van Refugees Welcome Amsterdam . Ze zijn daar om arriverende vluchtelingen en warm welkom te heten en de weg te wijzen. Dat ze door reguliere treinpassagiers voor landverraders worden uitgescholden nemen ze voor lief. Een reportage van Jan-Willem Oomen die een avond met ze meeliep.

21 december 2015

Langste nacht van het jaar

Gisternacht was de langste nacht van het jaar. In de Perzische cultuur noemt men deze bijzondere avond 'Yalda'. Stichting Granate organiseerde daarom een feestelijke 'Yalda-bijeenkomst' in het Amsterdamse cultuur centrum Mezrab. Verslaggeefster Radha Ramdhan nam deel aan de nachtelijke viering. Foto: Nafiss Nia

17 december 2015

'Juliana, een verhaal over koningschap en emancipatie' in première

Aanstaande zaterdag gaat de voorstelling 'Juliana, een verhaal over koningschap en emancipatie' in première in de Stadsschouwburg te Amsterdam. Onze verslaggeefster Annet Röst kreeg alvast een voorproefje, ze was bij generale repetitie.

16 december 2015

Project Law and Order

Fotograaf  Jan Banning  bezocht gevangenissen en rechtbanken voor zijn nieuwe project  Law and Order . Hij fotografeerde in vier landen: Oeganda, de VS, Frankrijk en Colombia. De indrukwekkende foto's rond het strafrecht staan in een pas verschenen boek en zijn te zien in galerie Fontana in Amsterdam. Banning is na het fotograferen zeer kritisch geworden over het nut van gevangenisstraf. Verslaggever Guido Spring ging met Jan Banning naar  galerie Fontana  en bekeek de foto's.

16 december 2015

Islam en ondernemerschap

Vele jonge  getalenteerde moslims  zijn de uitdaging aangegaan om te gaan  ondernemen . Ieder op zijn manier, en met de islam als basis. Mo reporter Yahia Yousfi ging in gesprek met Anass, Yamani en Soraya, allemaal hebben ze de islam gebruikt om te slagen in hun ondernemerschap.

14 december 2015

IND besluit zaak van Gandu opnieuw te bekijken

De voetballer  Christian Gandu  kreeg twee weken geleden van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) te horen dat hij na 15 jaar Nederland moest verlaten. Reden hiervan was dat zijn verblijfsvergunning niet was verlengd. De 23-jarige jongen vluchtte in 2000 in zijn eentje uit Congo en groeide op in een Nederlands gezin. Hij speelde betaald voetbal bij onder andere FC Utrecht, Borussia Dortmund en vertegenwoordigde diverse jeugdelftallen van Nederland. Na de media-aandacht en een oproep van Wesley Sneijder , besloot de IND om zijn zaak opnieuw te bekijken. Onze verslaggever Alain de la Mar bezocht de voetballer na de training.