NTR
MO
..............................

Dichtbij Nederland

..............................

Elke werkdag 21:00 uur

Radio 5

Vrijdag

25-12-2015

Neil van der Linden is onze gast op deze eerste Kerstdag met vandaag een speciale muziek-uitzending. Neil van der Linden is een grote muziekliefhebber en Midden-Oosten expert op het gebied van kunst en cultuur. Vanavond hoort u een uur lang een muziekrondje langs de klassiekers en hits uit het Midden-Oosten.

 

Verder in de uitzending o.a.:

Van muziek maken wij een bruggetje naar de Modewereld. Want is deze wereld net zo populaire in het Westen als de Arabische muziek? De Turks-Oostenrijkse modeontwerper Atil Kutoglu slaat die brug al jaren. Hoewel zijn creaties bij modeshows in de hele wereld getoond worden, is zijn stijl bepaald door de Ottomaanse tradities. Onze correspondent Michael de Werd nam een kijkje bij een mode-kunstenaar die tussen de culturen inzit.

 

Het eiland West-Papoea was vroeger een onderdeel van Nederland maar in de jaren '60 moest Nederland het van de VS overgedragen aan Indonesië. Nederland heeft de eilandbewoners van West-Papoea net als de Molukkers onafhankelijkheid beloofd maar vandaag de dag is West-Papoea nog steeds in handen van Indonesië. Verslaggever Emil Andel ging deze week op zoek naar mensen uit West-Papoea.