NTR
MO
..............................

Dichtbij Nederland

..............................

Elke werkdag 21:00 uur

Radio 5

Maandag

28-12-2015

'Dede: Mehmet met de gele laarzen'. Dat is de titel van de korte kinderfilm van Tamara Miranda. Ze is al jaren filmmaker en heeft meerdere films op haar naam staan. In 2014 won ze een Burny Bos Award voor de kinderspeelfilm ‘De onzichtbare astronaut’. Het scenario van ‘Dede' is geschreven door creatieve producer Arzu Kökeng. Foto:Husne Afsar

 

Verder in de uitzending o.a.:


2015 is alweer bijna voorbij, het was een heftig jaar met veel ups en downs. Mo Reporter Yahia ging de straat op om te checken wat de mensen het meest is bijgebleven.


De Turkse en Marokkaans Nederlandse jongeren voelen zich geen Nederlander en hebben niet het gevoel als een volwaardig burger te worden behandeld. Een oordeel over autochtone Nederlanders is vaak negatief. Het zijn uitkomsten van de studie Werelden van verschil van het Sociaal en Cultureel Planbureau die op verzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is uitgevoerd. Vanavond spreken wij met Tweede Kamerlid SP Sadet Karabulut over wat zij hiervan merkt.


We zijn alweer bij de 100ste PluriShow! Dit keer over de Dominicaanse Republiek. De Dominicaanse Republiek en Haïti leven op gespannen voet met elkaar omdat de regering van de Dominicaanse Republiek, Haïtianen  zonder Dominicaans paspoort wil terugsturen. Verslaggever Emil Andel ging deze week op zoek naar Dominicanen in Nederland.